Cikkek
Articles

Tartalom (Content) * Pedigrétár (Pedigree Database) * Klasszikus nyerők (Stakes Winners) * Fotótár (Gallery) * Cikkek (Articles) * Linkek (Recommended Pages) * Eladó lovak (Horses For Sale) * Kapcsolat (Contact)

Letartóztatták Kieren Fallon-t

 


A sampionzsoké Kieren Fallon egyike annak a három letartóztatott lovasnak, akiket szerdán ( szeptember 1.) vettek orizetbe egy nyomozás részeként, azzal a gyanúval, hogy eladják versenyeiket. A másik három letartóztatott Fergal Lynch és Darren Williams versenylovasok, valamint Karl Burke idomár.

A razzia során több, mint 130 rendor 19 helyszínen tartóztatta le a vesztegetési ügy 16 gyanusítottját Suffolk, Észak-és Dél Yorkshire, és Hertfordshire környékén.

A nyomozás a lóversenysporton belüli csalásokra és korrupcióra koncentrál, különös tekintettel a „megrendezett” versenyekre. A csalás gyanúja már beigazolódott az elmúlt két év több, mint 80 versenye esetében.

A rendorség szószólója elmondta, hogy a tizenhat letartóztatott személy közül nyolcat Dél-Yorkshire-ben, hármat Észak-Yorkshire-ben, három személyt Suffolkban, kettot pedig Hertfordshire-ben vettek orizetbe. Az ügy vezetoje, Steve Wilmott nyomozó nyilatkozatában csak annyit közölt, hogy a gyanusítottak között van három zsoké, és egy tréner.

„Nagy mennyiségu információt gyujtöttünk össze, többek között számítógépes dokumentumokat, és a mai napon lefoglalt bizonyítékokat. A továbbiakban ezek alapos kivizsgálására kerül sor.”


A londoni rendorség megbízott rendorkapitánya, Mike Bow így nyilatkozott: „London város rendorsége ezt az átfogó nyomozást a Suffolki és Yorkshire-i rendorségekkel szorosan együttmuködve folytatja. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a >>gazdasági bunözés<< terén, különös tekintettel a csalási ügyek széles skálájára. Megelégedésünkre szolgál, hogy fontos lépést tettünk a megoldás felé ebben az ügyben, amely az egész országot izgalomba hozta. A probléma sajnos nem csak a lóversenysportot, hanem az Egyesült Királyság nemzetének egészét érinti.”

[...] Kieren Fallon 1965. február 22-én született Írországban. Pályafutása során hat alkalommal szerezte meg a sampionátust, 1997-1999, ill. 2001-2003 között. 10 alkalommal lovagolt angol klasszikus nyerőt, legnagyobb sikere valószínűleg a Kris Kin nyergében aratott Epsom Derby-győzelem 2003-ban. A legjobb éve 2003: 221 győzelmet arat ez évben. [...]

 


2004. szeptember 1.

Forrás: BBC

 

Vissza a főoldalra